I DENNE UTGAVEN: Etter 8 år og rettskraftig dom nekter fortsatt de fleste norske medier å navngi Kim Morten Larsen (40), «Stefaren» som mishandlet Christoffer Gjerstad Kihle (8) til døde. En særbehandling som Viggo Kristiansen, Erik Andersen og de Orderud-dømte ikke får. Som første norskspråklige journalistiske medium publiserer denne pilotutgaven av det kommende Tidsskrift for presseetikk mannens identitet.

Facebook: Vi vil at media navngir «Stefaren» i Christoffer-saken:

onsdag 21. mars 2012

«Stefaren» ble identifisert av Dagbladet i 2009

Høsten 2009 publiserte avisen Dagbladet så detaljert og sammenstillende informasjon om den såkalte «Stefaren» at han i praksis ble identifisert. Mannen er født i 1972 og er fra Sandefjord, som rapportert av en rekke medier.

2. januar 2009 – året etter at «Stefaren» var dømt til seks års fengsel av Tønsberg tingrett for å ha mishandlet Christoffer til døde – stilte «Morten Larsen fra Sandefjord» opp til intervju og bilde i avisen Ringerikes Blad, et intervju som er offentlig tilgjengelig den dag i dag (lenke, arkivert).

8. august 2009 hadde Dagbladet en artikkel om gjentatt skjending av Christoffers grav (lenke, arkivert). «Stefaren» har bekreftet i uttalelser at Christoffers mormor mener han står bak skjendingen. I artikkelen i Dagbladet var bildet fra Ringerikes Blad, samt en rekke andre opplysninger, gjengitt. Ansiktene var riktignok sladdet, men det innebærer ikke noen form for anonymisering (Google-bildesøk kan lett finne originalbildet med navnet).

Dagbladet har gitt bildet bildeteksten: «MED DØDEN TIL FØLGE: Her smilen (sic!) den 37 år gamle drapsdømte sandefjordsmannen etter å ha blitt far. Kvinnen er mor til åtteåringen han er dømt for å ha mishandlet til døde.»

Gjennom Dagbladets artikkel identifiseres «Stefaren» som den (Kim) Morten Larsen fra Sandefjord (født 1972) som ble intervjuet i Ringerikes Blad tidligere samme år.

26 kommentarer:

  1. Et ubegripelig svik , et ufattelig hån.. 8 år for årelang plage , for å drepe og deretter åpen anstalt på øya. Rettsstaten har nok en gang tapt ansikt.

    SvarSlett
  2. kjenner at jeg koker inni meg........når jeg ser det stygge trynet hans!!!

    SvarSlett
  3. Jeg har litt problemer med dette: Bildet har bildeteksten: «Monica og Morten Larsen fra Sandefjord måtte avbryte juleferien på Norefjell og dra til nærmeste fødeavdeling. De fikk årets første baby født på Ringerike sykehus.»

    Hvordan har det seg at de var på Norefjell på juleferie hvis han satt inne for mord? Permisjon så tidlig?

    SvarSlett
  4. Han hadde anket dommen sin og ble ikke innkalt til soning før høsten samme år.

    SvarSlett
  5. Blir kvalm og rasende av hele saken og denne karen! Vi får prøve å ikke la hatet gå ut over øvrig slekt etc. En byggmester har allerede fått dårlig PR. Heldigvis har vi sett og hørt at Christoffer har en mormor med normale og flotte sjelsevner.

    SvarSlett
  6. Christoffer sin mormor må være et fantastisk menneske, som står oppreist oppe i en sak som dette, og som har ofret alt for å kaste lys over saken, og som også har vitnet mot sin egen datter i retten. Alle skriker etter hevn over hennes sigersønn og datter. Stakkars gamle dame.

    Ufattelig glad det ikke er min gamle mor som noensinne skal igjennom noe slikt.
    Kjære mormoren til Christoffer ; måtte alle stå like godt oppreist og forsvare barna slik du har forsvart ditt barnebarn. Respekt mann !

    "Etter en iherdig kamp fra guttens moromor, Ragnhild Gjerstad, kom saken opp til rettslig behandling tre ganger, men ble hver gang henlagt. Kvinnen ga seg ikke, og til slutt krevde Riksadvokaten saken gjenåpnet. Stefaren, som hele tiden har nektet straffskyld, ble dømt til åtte års fengsel."

    SvarSlett
  7. Hun er jo like syk som han !!! Sykere :(

    SvarSlett
    Svar
    1. Mormoren er vel IKKE syk,-DU tenker vel heller på ho sjuke dattera som "har deltatt i all GALSKAPEN" HO er jo den som"IKKE HAR GITT SEG"for å belyse saken"på nytt"Så jeg HÅPER VIRKELIG det er mora til den drepte gutten(Christoffer)du MENER!!!

      Slett
  8. Mor er vel like psyk,som denne barnemorderen.Aaarrgggg..

    SvarSlett
  9. Helt ok at han skal eksponeres, men synes ikke det er riktig å ta med barnet i bildet. Det skal og må virkelig holdes utenfor!! Det er en forferdelig sak, men det skal ikke gå utover andre enn den skyldige!

    SvarSlett
  10. Andre innsatte på bastøy blir sendt til ringeriket hvis de oppfører seg truende mot han!! Er helt på trynet!

    SvarSlett
  11. grusomme mennesker! Måtte karma straffe dere! stakkars barn som blir "tildelt" slike forferdelige mennesker til foreldre.. uff:( hvil i fred kjære Christoffer <3

    SvarSlett
  12. Hår reisende hele greia.Fy fjær bur de inne forgodt.RIP Christoffer å mormor deg står det stor respejt av:-)Mora er like skyldig ho.Sett de bak lås å slå.Æ tenker dere tenker det sjæl sier hvor tro Cristoffer var mot jævlene mot han.Jeg blir matt.

    SvarSlett
  13. er det mullig å kunne gjøre noe sånt , med en litten gutt.ballane skulle hvert kappa bort. uten bedøvelse.eller begravd han levende.jeg har snakka med den lille gutten mangge gangger på både barnehaven og skolen.

    SvarSlett
  14. jeg Har så vondt av de 2 barna de har fått sammen,Og hva dette vil gjøre med dem i oppveksten!

    Dette vil Gi dem mange utfordringer stakkars,tøffe tak og fortvilelse SOM de ikke skulle hatt.
    Dette er 2 uskyldige barn som er satt til verden etter noe SÅ SYKT som DETTE Og det er GREIT??
    Det gjør meg så sinna...
    Hvor er Systemet vårt som lar Sånne mennesker få lov til å sette nye barn til verden i en sånn situasjon???? Har noen tenkt på at de ALLTID vil være barna til en Morder og hvordan dette vil prege dem?? HER Burde det Vært NEKTET Graviditet, Det MENER jeg ! Å velge å få 2 nye barn oppi en sånn situasjon som dette kaller jeg en soleklar Barnemisshandling AV foreldre og som systemet vårt er MED på !! HVORFOR lar vi dem som får barn i hytt og pine,adopterer vekk eller mister Omsorgen pga noe så SYKT SOM dette, Få fortsette å sette barn til verden ??? HVOR er systemet vårt ???DET ER IKKE GREIT !!!
    Det burde vært en Tvangs-steriliseringslov innenfor dette området...

    SvarSlett
  15. kanskje vært og nevne at hun bor ikke alene men med familien til stefaren .. overvåkning på høyt plan er et annet ord for det

    SvarSlett
  16. Orker nesten ikke tenke på hvordan lille Christoffer har hatt det.Dette må være en av de mest grusomme hendelser ett barn noengang kan oppleve.Denne syke j..(mannen)..skulle aldri kommet i frihet noen gang.Mormor: Du er ett enestående menneske,du står oppreist for Christoffer i alle disse årene,også for pappaen til Christoffer.Dette viser at vi må se oss rundt i det daglige,ikke være naive i forhold til barns oppførsel og væremåte.

    SvarSlett
  17. Det JEG håper, er at media endelig kan vise ansikt og navn på disse personene, slik at alle vet hvem de er og hva de har gjort!
    Snart er han fri, og kan finne seg en ny dame med barn fra før, og alt dette kan hende enda en gang!

    SvarSlett
  18. Er jo helt drøyt at du skal slippe ut av fengsel etter 8 år i barnedrapssaker

    SvarSlett
  19. Nå er det vell slik at ikke alle fakta om hvem og hva kommet frem. Hvordan familien til han har blitt behandlet og beskylt for ting av enkelte. Hendelsen er forferdelig , men å straffe familien hans er TOTTAlT feil.

    SvarSlett
  20. DET er vel IKKE FEIL når guttens mor"var m.på galskapen" Stilltiende men endog DELAKTIG,-og hadde "de fått "beholde de 2.barna som kom i etterkant,-ja,-DA ville jeg "MISTA ALL RESPEKT" for Norges domsstoler,-så "takk&pris"for at de FORHÅPENTLIG har det BRA NÅ.Begge disse to skulle"vært tvangssterilisert",-så de ALDRI vil få no `n MULIGHET til å skade barn SÅ FRYKTELIG SOM I DETTE TILFELLE ER!!! :/ Fra Siri"Tingeling" <3 <3 <3

    SvarSlett
  21. Er på tide de gjør noe med strafferammene. Hva er 8 år i fengsel for en grusom forbrytelse mot et barn? Det føles som et hån mot barnet. Og en mor som er delaktig i dette får en liten straff?
    Så mye var en liten gutt verdt. Trist.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det kan fort bli en slik strafferamme når det stilles delvis tvil om personen er skyldig eller ikke. I Norge er det i hvert fall slik. Hadde dett vært USA så ville vi nok sett en straff som hadde vært mellom 40 til sikker 350 år eller noe slikt.

      Slett
  22. En ting er sikkert, denne karen er gæren. Det skjønte jeg allerede i barndommen hans ved å se det intense raseriet i øynene hans, selv om han ellers fremstod som normal. En ting var sikkert; han skulle jeg holde meg unna.

    Men ikke døm hele familien som en som en følge av en persons brutale gjerning, og en eller flere "ukjente" personers respektløse gjerninger.

    Raskt oppsumert: Far er misshandler (Som jeg har hørt fra kilder jeg stoler på, og som forklarer veldig mye for min del), mor er undertrykket (Åpenbart), søster er crazy bitch og lillebror er normal.

    I situasjonelle avgjjørelser som dette må man sette følelsene til side og tenke logisk. Jeg vet det er vanskelig, men i likhet med at Christoffer fikk sitt liv revet fra seg, så kan effekten av det dere gjør her være den samme for enkelte personer som man ikke kan si med sikkerhet at er skyldige eller ikke. Sosial heksejakt er ALDRI bra, og det er en grunn til at vi har ett rettsystem selv om dette kan til tider virke håpløst.

    Hadde jeg vært de pårørende i denne saken så hadde jeg satt opp skjult videoåvervåking ved graven. MTP at disse hærverkene skjedde etter mediaoppslag og lignende, så skulle det ikke tatt lang tid før man hadde funnet den eller de skyldige.

    SvarSlett
    Svar
    1. Rettelse: "Det skjønte jeg allerede i barndommen MIN"

      Slett
    2. Skjønte du at han var gal i barndommen din? Var du nabo el?

      Slett